9 december 2016

Chat huren

Het is mogelijk om rental te worden door een chat te huren bij een van de exploitanten van een platform.

Iemand die een platform draait heeft naast een centrale ook de mogelijkheid om chats te verhuren. Meer hierover op de pagina een compleet platform huren.

Wanneer je een chat huurt betekent dat je een rental bent. Rental is Engels voor huurder en dat is dan ook precies wat je doet, je huurt namelijk een chat. Sommige chats komen al met profielen andere zijn “leeg”. Wanneer je een lege chat gaat huren betekent dit dat je zelf profielen zult moeten maken en zul moeten gaan promoten.

Ons advies is om niet zomaar een chat te gaan huren wanneer je niet in het bezit bent van tenminste 100 profielen en de eerste weken geen tijd hebt om nog een paar honderd profielen bij te plaatsen. Te vaak dat iemand vol enthousiasme is begonnen aan een chat maar heel snel eindigde met een teleurstelling omdat bij gebrek aan profielen er klanten uitbleven.

Heb je echter voldoende profielen dan kunnen de verdiensten binnen een korte tijd erg hoog oplopen en bedragen van 1500 euro per week zijn echt geen uitzondering.

Als rental kun je ervoor kiezen om je eigen berichten te doen, in je eentje of met een team, maar je kunt er ook voor kiezen om de berichten te laten afhandelen door de centrale van het platform waar je op dat moment jouw eigen chat huurt. Op die manier heb je alle tijd om profielen te maken en te promoten zonder je druk te hoeven maken over de berichten af te handelen.

Veel rentals hebben dit inmiddels als bedrijfsmodel ingesteld en beantwoorden zelf nooit berichten en houden zich alleen maar bezig met het creƫren van profielen en het promoten ervan.

Hoe dan ook, mocht je wel zelf de berichten willen afhandelen en daar een team voor hebben kun je in het handige systeem zelf facturen draaien voor zowel je moderators als je promotors.

Op deze manier kun je zelfs zonder een KvK een volwaardige chat draaien.