9 mei 2019

Promotor worden

Een promotor is iemand die advertenties plaatst op de bekende advertentiesites, maar kan ook iemand zijn die regelmatig twittert of op een andere social media platform actief is met de bedoeling om klanten te werven voor een chat. Een promotor werkt dus voor iemand die een chat runt, een zogenaamde rental.

Ook kan het zijn dat een promotor zelf profielen maakt en zijn of haar eigen profielen promoot tegen een provisie.

Voorbeeld is dat je als promotor een profiel maakt en deze in het systeem plaatst. De rental geeft jou een vergoeding van bijvoorbeeld 20 cent voor elk bericht dat op jouw profiel valt. Als je nu dat profiel flink promoot op de advertentiesites, op twitter en op andere kanalen krijg je steeds meer berichten op jouw profiel waardoor de verdiensten enorm kunnen oplopen. Zeker wanneer je werkt met meerdere goed geschreven profielen.

Wat betreft het traditioneel promoten van profielen heb je te maken met een wekelijks vast inkomen aangezien de profielen elke week weer opnieuw geplaatst moeten worden op de grote advertentiesites. Dit zodat ze telkens weer bovenaan komen te staan om zoveel mogelijk op te vallen.

Promoten is een aparte tak van sport binnen het chat gebeuren. Sommige mensen vinden het monotoon anderen zweren erbij omdat ze in hun eigen tempo kunnen werken en zo snel een vaste bron van inkomsten hebben opgebouwd.

Verkijk je niet op het promoten,aan het begin is het even moeilijk, maar zodra je het doorhebt is het zeker te doen. Hou er wel rekening mee dat er van je verwacht wordt dat je ook daadwerkelijk de profielen promoot. Dus reserveer hier dagelijks tijd voor.

Een ding is zeker wanneer je besluit om profielen te gaan schrijven betekent dat het aankomt op je creativiteit!